Žarek tedna

Vsaka misel je molitev. Zatorej mislimo na sočutje, mislimo na ljubezen, mislimo na mir za vsa bitja vsepovsod. Vsako dejanje je molitev. Zatorej bodimo sočutni, bodimo ljubeči, bodimo mirni za vsa bitja vsepovsod. -Judy Carman, Mir vsem bitjem

Seme kot zdravnik

Odlomek iz I. knjige Anastasija

Četrtek, 17. marec 2016

Anastasija je trdila naslednje:
»Vsako posejano seme vsebuje ogromno količino podatkov iz vesolja, ki jih po velikosti in natančnosti ne moremo primerjati z ničemer, kar je izdelal človek. S temi podatki seme do milisekunde natančno ve, kdaj naj oživi in požene, katere sokove naj črpa iz zemlje, kako naj uporablja sevanje nebesnih teles, kot so sonce, luna in zvezde, v kaj naj zraste in kakšne plodove naj obrodi.
Plodovi so namenjeni življenjski preskrbi človeka. Lahko se borijo in upirajo kateri koli bolezni človeškega organizma, in to učinkoviteje in močneje kot umetno izdelana zdravila, bodisi obstoječa ali bodoča. Za to pa mora seme poznati stanje človekovega organizma.

Sproščanje in obvladovanje stresa

predstavitev priročnikov

Četrtek, 17. marec 2016

Obvladovanje stresa za telebane čisto nov in aktualen priročnik, ki vam bo brez posebnega napora pomagal, da se otresete te novodobne 'nadloge'!

Naučite se, kako:

prepoznati sprožitelje stresa in jih karseda oklestiti,
osvojiti tehnike obvladovanja stresa in znova prevzeti nadzor nad svojim življenjem,
privzeti življenjski slog, odporen na stres.

Zakaj ljubezen prihaja in odhaja?

Odlomek iz knjige Obredi ljubezni, Vladimir Megre

Petek, 25. december 2015

Oh, koliko stihov in filozofskih razprav je posvečenih temu čustvu. Težko je najti literarno delo, ki se v takšni ali drugačni meri ne bi dotikalo te teme. Skoraj vse religije govorijo o ljubezni. To veliko čustvo naj bi človeku podaril Bog. Toda realnost sedanjega človeškega bivanja prikazuje čustvo ljubezni kot nadvse sadističen pojav.

Poglejmo resnici v oči. Statistika kaže, da šestdeset do sedemdeset odstotkov zakonskih zvez razpade.

Toda ali je res tako zelo potrebno raziskovati vsem znano čustvo ljubezni? Nenavadne informacije, ki jih še nikjer prej nismo srečali in smo jih izvedeli v sibirski tajgi, pričajo o tem, da so raziskave nujno potrebne. Treba se je naučiti razumeti ljubezen.

Mislim, da je eden najbolj točnih odgovorov na vprašanje, zakaj ljubezen odhaja, preprosto: odhaja zato, ker ne najde razumevanja.V preteklosti pa so jo ljudje razumeli.

Deklaracija rodovnega posestva

Petek, 25. december 2015

Ko je minilo nekaj časa in je ta dokument (Deklaracija mojega rodovnega posestva) že zaživel po svoje, se je v meni začel vzbujati vse močnejši občutek, kako pomemben je. Vse bolj se mi je zdelo, da potni list, diploma ali odlikovanje niso poglavitni človekovi dokumenti, ampak da je prav takšna deklaracija najpomembnejši dokument. Ko sem se v mislih vračal k temu dokumentu, sem se trudil razumeti, odkod takšni občutki. Besedilo in jezik sta lahko drugačna, pri tem nista tako pomembna, pomembno je bistvo.

Z mislimi in čustvi človek ustvarja svoje življenje in svet, v katerem živi

Predgovor h knjigi Nadangel Rafael sporoča, Janko Jamšek

Torek, 22. december 2015

Z mislimi in čustvi človek ustvarja svoje življenje in svet, v katerem živi.
Če s svojim življenjem ni zadovoljen in bi želel nekaj trajno spremeniti, mora predvsem spremeniti temelje, na katerih je zgrajen njegov miselni svet.

Če želi popolnost, mora podrediti svoj način razmišljanja kozmičnim zakonitostim, ki so popolnost, saj je na njih zgrajeno vse stvarstvo.
Najvišja zakonitost je zakonitost Enosti. Izraža se na vseh ravneh in v naših srcih je zapisana z ustvarjalnim izrazom »JAZ SEM«. To je pot, ki odpira vse resnice življenja na vseh ravneh.

Na to pot pa lahko stopimo le, če prestopimo prag dvomov, nejevernosti, prag, kjer moramo pustiti vse svoje materialne, miselne in čustvene naveze.

 

Postanite žareča ljubezen

Četrtek, 19. november 2015

Ujeti v energije masovne zavesti, pa tudi iz lastnih nagibov, smo vsi soodgovorni za stanje v katerem se nahaja naš planet, za stanje nepravičnosti, nesorazmernega razporeda dobrin, za trpljenje velike večine človeštva. In vendar, ali ne želi vsaka človeška duša svojemu bitju srečo in ljubezen, pa naj bo na zunaj še tak tiran?  

Človek mora nujno zopet najti dostojanstvo v sebi, postati odgovoren in ustvarjati s svojimi mislimi, čustvi in občutki vedno in povsod Popolnost Ljubezen Harmonijo, torej »kozmos« in ne nesloge, ki je »kaos« … To je cena za srečno, zdravo in uspešno življenje. Če se komu zdi visoka, pomeni da še ni odkril resnične ljubezni v svojem srcu, da je še vedno ujet v strukturah človeških stvaritev. 

Občutite ljubezen kot žarečo obliko življenja in sedaj pošljite to žarečo ljubezen v vašo bolečino, telo, um, duh, svet, ki vas obdaja, planet. Sedaj vizualizirajte to energijo natančno kot materializirano skulpturo.  Pozabite vse, kar ste, vse, kar imate in sprostite popolnoma svetlobo svojih src. S tem neskončnim nesebičnim dajanjem bo žareča ljubezen eksponencionalno pomnožila svojo energijo in izpolnila  univerzum in galaktični center z novo kvaliteto ljubezni.

 

Z EFT-jem (tehniko doseganja čustvene svobode) in TKM-jem (tradicionalno kitajsko medicino) do harmonije

Povezave med elementi

Sobota, 7. november 2015

Kako znanja o krožnih povezavah med organi iz Tradicionalne kitajske medicine (TKM) s pridom uporabimo pri kratkem vsakodnevnem tapkanju.

Že Gary Craig, začetnik EFT-ja je ugotovil povezavo med:

posameznimi točkami na meridijanih
negativnimi čustvi
ter energijskim sistemom telesa.

Sama rada rečem, da je EFT mlajša sorodnica starodavne vzhodnjaške medicine. To je tudi eden od razlogov, zakaj mi je pred dvema letoma EFT tehnika vzbudila zanimanje.

Vsako telo vedno teži k ravnovesju...

Da pa bi lažje to razumeli, sem vam pripravila nekaj osnov iz starodavnih modrosti:

Kitajska tradicionalna medicina je zasnovana na filozofiji Yin in Yang ...

Voda življenja

predstavitev kozarcev in vrča Coventina

Ponedeljek, 5. oktober 2015

Zdaj Vam lahko s ponosom predstavim kozarec Coventina: utelešenje sanjske resničnosti pravljice o vodi življenja, največ, kar vam lahko ponudim za zavestno pitje tega elementa. Njegova oblika je gladka, čista in elegantna, skrbno je izdelan iz pravega izbranega stekla, v sebi pa lahko hrani tri dcl tekočine, namenjene naravnemu prečiščevanju in oplemenitenju. Njegove pozitivne, ljubeče ter spodbudne lastnosti dopolnjuje se blagoslov boginje Coventine in prefinjena podoba njene svete rastline lilije. Kozarci so premišljeno informirani, zato prinašajo sposobnost prebujanja in oživljanja, razstrupljevanja, spreminjanja in čiščenje vode. Prepričana sem, da Vas bo voda iz naših kozarcev Coventina navdahnila za bolj izpolnjujoče, srečnejše življenje, polno ljubezni, radosti, zdravja in ustvarjalnosti. V tolmunu svojih novih vizij boste odkrili zaklade davno pozabljenega notranjega miru in vaše srce bo znova utripalo v čistih ritmih matere Zemlje, narave, vsega živega, kar nas obdaja.

Živeti naravo in Revolucija ene slamice

avtor Masanobu Fukuoka

Sreda, 22. julij 2015

»Žito vznikne iz žitnega zrna in riž se porodi iz riževega. Riževo polje je to isto zrno, desettisočkrat pomnoženo. Kakijevec se rodi iz kakijevega semena. Kakijevčeve liste in deblo in korenine in cvetove in plodove vse naredi kakijevec. Čim pametnejši je človek, tem manj ve o stvareh, ki nastajajo brez njegove roke in brez najmanjše potrebe po njegovi pameti. Človeška pamet še vedno ne razume, da ne zmore napraviti riževega zrna ali kakijevega lista.« – Masanobu Fukuoka

Te Dni je pri založbi Porezen izšel nov prevod druge knjige Masanobuja Fukuoke ŽIVETI NARAVO, ki jo je neposredno iz japonščine prevedel Domen Kavčič. Knjiga je zanimiva tako kot REVOLUCIJA ENE SLAMICE ne le za tiste, ki jih zanima permakultura in naravno kmetovanje. Revolucija ene slamice ima globok, če ne kar trajni in večni pomen, saj je prežeta s »filozofijo niča« in nič manj kot zenovskim pristopom do kmetovanja, prehrane in življenja nasploh.

Knjiga ŽIVETI NARAVO prinaša pet intervjujev, nastalih za japonsko državno televizijo. Skoznje sledimo Fukuokovi misli v obdobju po tem, ko je s prvim odmevnejšim (angleškim The One-Straw Revolution, 1978) prevodom naposled smelo zakoračil na mednarodni oder in si začel pridobivati sledilce po vsem svetu. 

 

Raj na zemlji, zakaj pa ne?

Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja, Nara Petrovič

Sreda, 22. julij 2015

Tisoči Slovencev so se sredi razgretega betona in plastike začeli počutiti utesnjeno. Eni bolj, drugi manj vneto iščejo poti nazaj k naravi. V nezavednem nosijo spomin na njeno lepoto, v duhu intuitivno prepoznajo njeno čistost kot svoj dom. Manjka jim le še majhna spodbuda, da se umaknejo iz umetnega sveta in da, dobesedno, svobodno zadihajo.

Podoboslovje Zakaj pa ne? Kdo nam brani živeti v raju? Sami sebi tega ne dopuščamo! Noben politik, noben šef nam ni kriv, da živimo tako, kot živimo. Krive so podobe, ki jih nosimo v zavesti in katerih sužnji smo. Ko bomo spremenili podobe v glavah, bomo spremenili tudi način življenja. 

Vse več pogumnih ljudi na zemlji materializira živi raj. Ta raj ni nekakšna od Boga dana ideološka utopija, temveč realna stvaritev milijonov človeških rok. Ljudje so začeli verjeti, da jim ni treba čakati na raj, ki naj bi se spustil po božjih poslancih, ampak da lahko sami že danes začnejo ustvarjati svoj raj. Merilo raja je življenje – živo velja
več kot mrtvo. Zato je ustvarjanje vrta, na katerem se bohoti življenje, visoko duhovna dejavnost in preprosto delo na zemlji je višja religija kot obiskovanje kamnitih svetišč.

Z resnico srca do svetlobe sveta

Izvedba spletne strani kABI d.o.o.
idejna zasnova HeC
2011

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Žarek, Svetovanje, naravno zdravljenje in založništvo, Helena Cesar s.p.