Žarek tedna

Bi rad izboljšal svet? Mislim, da se tega ne da narediti. Svet je posvečen kraj. Ne more biti izboljšan. Če se vmešaš vanj, ga boš uničil. Če ga obravnavaš kot predmet, ga boš izgubil - Dao De Jing

Biologija prepričanj in Ko telo reče ne

Ponedeljek, 13. januar 2020

Novost v naši ponudbi

Biologija prepričanj,  Znanstveni dokaz o nadvladi uma nad snovjo

Ta dopolnjena izdaja ob deseti obletnici svetovne uspešnice Biologija prepričanj glavno sporočilo prvotne izdaje dopolnjuje z najnovejšimi znanstvenimi odkritji – in v zadnjem desetletju jih je bilo veliko. Biologija prepričanj je prelomno delo na področju nove biologije.

Nekdanji profesor in priznani znanstvenik dr. Bruce H. Lipton v njej predstavi svoje poskuse in poskuse drugih vodilnih znanstvenikov, ki natančno razlagajo mehanizme, s pomočjo katerih celice prejemajo in procesirajo informacije iz okolja. Implikacije teh raziskav radikalno spreminjajo naše razumevanje življenja, saj nas učijo, da naše biologije ne nadzoruje DNK; namesto tega na DNK vplivajo signali iz celičnega okolja, vključno z energijskimi informacijami, ki jih oddajajo naše pozitivne in negativne misli. Ta združitev najnovejših in najboljših raziskav s področja celične biologije in kvantne fizike nam ponuja upanje in pomeni velik preboj, saj nas uči, kako lahko svoje telo spremenimo s spremembo svojih prepričanj. 

V knjigi boste med drugim odkrili: 

 1. - dejstva o »pametnih« celicah: zakaj in kako nas lahko naučijo toliko o umu in telesu;
 2. - znanstvene dokaze, ki vam bodo pokazali, da geni ne nadzirajo biologije;
 3. - vznemirljiva odkritja epigenetike, novega področja biologije, ki razkriva skrivnosti, kako okolje (narava) vpliva na vedenje celic brez spreminjanja genetskega koda;
 4. - več o celični membrani, ki predstavlja resnične možgane celičnih operacij, in zakaj je
 5. to pomembno za vas; 
 6. - težko predstavljiva odkritja kvantne fizike, ki imajo globoke posledice za razumevanje
 7. in zdravljenje bolezni – kot predlagajo najnovejše raziskave, bo to znanje nekega dne
 8. vodilo do izjemnih novih medicinskih odkritij;
 9. - zakaj se ta knjiga imenuje Biologija prepričanj: pozitivne misli imajo namreč globok učinek na vedenje in gene, ampak samo če so v harmoniji s podzavestnimi programi;
 10. - zakaj morajo celice in ljudje rasti in kako strah zaustavi to rast; 
 11. - zavestno starševstvo, kar je pomembno ne glede na to, ali ste starš ali ne, saj vam bo kot »nekdanjemu« otroku razkrilo vpogled v programiranje in njegov vpliv na vaše življenje;
 12. - kako je Liptonovo razumevanje nove biologije njega pripeljalo do ugotovitve, da je treba povezati duhovno in znanstveno sfero, kar je bil zanj radikalen premik od izobrazbe in izkušenj agnostičnega znanstvenika. 

Ali ste pripravljeni razmisliti o alternativni resničnosti v primerjavi s tisto, ki nam jo ponuja medicinski model človeškega telesa kot biokemičnega stroja? Ali ste pripravljeni uporabiti svoj zavestni um, da si ustvarite življenje, ki bo prekipevalo od zdravja, sreče in ljubezni, brez pomoči genskih inženirjev in brez odvisnosti od zdravil? Ničesar vam ni treba kupiti niti skleniti nobenega zavarovanja. Gre samo za to, da začasno opustite zastarela prepričanja, ki ste jih pridobili od znanstvenih in medijskih institucij, tako da lahko razmišljate o vznemirljivem novem zavedanju, ki ga ponuja vodilna znanost.

Posatki o knjigi: Podnaslov: Znanstveni dokaz o nadvladi uma nad snovjo;  Založba: Primus, Avtor: Bruce H. Lipton, EAN koda: 9789617090079, Zbirka: NeZavedno, Leto izdaje: 2019, Št. strani: 340, Širina (mm): 140, Višina (mm): 220, Debelina (mm): 27, Teža: 437 g, Vezava: Mehka, Cena z DDV 27,90 €

Knjigo  lahko kupite osebno v trgovinici Žarek ali pa jo naročite po e-pošti info@zarek-hc.si ali po telefonu 031 614 898; poslali vam bomo ponudbo, več o splošnih pogojih na povezavi. 

Ko telo reče ne

Svetovno znani predavatelj in avtor, kanadski zdravnik Gabor Maté, se je v knjigi Ko telo reče ne namenil pisati o učinkih stresa na zdravje, zlasti v primerih skritega stresa, ki ga vsi črpamo iz zgodnjega programiranja in je tako globok, tako subtilen vzorec, da imamo občutek, kot da je del našega resničnega jaza.

Četudi v delu za laično javnost predstavi veliko dostopnih znanstvenih dokazov, pa srž knjige oblikujejo posamične zgodbe iz njegove dolgoletne zdravniške prakse.

Pred nami razgrne odkritja sodobne znanosti, ki potrjujejo intuitivne zaznave starodavne modrosti. Hkrati pa nastavi ogledalo naši družbi, zagnani v stres, da bi lahko prepoznali, kako na nešteto nezavednih načinov sami pripomoremo k nastanku bolezni, ki nas pestijo kakor kuga. to ni knjiga receptov, vendar lahko deluje kot katalizator za osebno preobrazbo. recepti pridejo od zunaj, preobrazba pa sledi od znotraj. Če pridobimo zmožnost, da se iskreno, sočutno in z nezastrtim pogledom zazremo vase, lahko prepoznamo, kaj potrebujemo, da bi poskrbeli zase. Lahko vidimo področja jaza, ki so bila prej skrita v temi. 

V knjigi Ko telo reče ne - bomo prišli do odgovorov na naslednja vprašanja:

 1. Kakšna je cena naše otopelosti do nas samih, ko ne vemo več, kaj zares čutimo?
 2. Kaj narediti s svojimi potlačenimi čustvi?
 3. Kaj pomeni neprepoznavanje sporočil, ki jih pošiljajo naša »nezavedna«, potlačena čustva?
 4. Kako se lahko zgodi, da ne znamo prebrati svojih lastnih čustev in občutkov?
 5. Kaj je s stres?
 6. Kako se lahko stres preobrazi v bolezen?
 7. Kako lahko stres spodbuja razvoj malignih obolenj.
 8. Kakšni osebnostni vzorci ali življenjske okoliščine se lahko vpletajo v telesne obrambne mehanizme, da omogočijo že navzočim rakavim celicam, da se razmahnejo?
 9. Kako zlahka ste v svojem življenju rekli ‘ne’ stvarem, ki so bile za vas v resnici prej zoprnija, kakor da bi vam bile koristne?«
 10. Ali lahko zgodnje življenjske izkušnje, potlačevanje čustev in vseživljenjski stres pomenijo predispozicijo za Alzheimerjevo?
 11. Kako sprejeti več čustvene odgovornosti nase.
 12. Ali prepoznamo stresorje? Ali povečujemo ali zmanjšujemo morebitne grožnje za svoje dobro?
 13. Ali se zaznavamo kot čisto same? Kot nemočne? Kot da nikdar ne potrebujemo pomoči? Kot da si nikdar ne zaslužimo pomoči? Kot da smo ljubljeni? Kot da moramo delati za to, da bi si zaslužili ljubezen? Kot brezupno nevredne ljubezni? To so nezavedna prepričanja, vgrajena na celični ravni.
 14. Ali živim svoje življenje v skladu s svojimi lastnimi najglobljimi resnicami ali pa za to, da bi izpolnil pričakovanja nekoga drugega?
 15. Koliko tega, kar sem verjel in storil, je dejansko moje in koliko je služilo samopodobi, ki sem jo izvorno ustvaril v prepričanju, da je nujna, če naj ugodim svojim staršem?
 16. Če je izražanje jeze škodljivo, prav tako pa tudi njeno potlačevanje, kako torej lahko upamo, da bomo dosegli zdravje in zdravljenje?
 17. Kaj ljudje v resnici doživljajo, kadar doživljajo bes? 
 18.  

Gabor Maté, dr. med., priznani govornik na temo odvisnosti, travme, stresa in razvoja v otroštvu, je avtor poljudnoznanstvenih knjižnih uspešnic Ko telo reče ne: Skriti stres terja davek, Scattered Minds: The Origins and Healing of Attention Deficit Disorder, In the Realm of Hungry Ghosts: Close Encounters with Addiction, in z Gordonom Neufeldom soavtor knjige Hold On to Your Kids: Why Parents Need to Matter More Than Peers. Dr. Maté v svojih delih spaja znanstvene raziskave, študije primerov, izkušnje iz svoje prakse ter svoje lastne uvide, da bi ponudil širšo perspektivo, ki razsvetljuje in opolnomoči ljudi, da spodbudijo svoje zdravljenje in zdravljenje tistih okoli njih. Dolgo je delal kot družinski zdravnik, pisal zdravstveno kolumno za časopisa Globe in Mail, ogromno spoznanj iz zdravniške prakse pa je dobil kot zdravnik v paliativni oskrbi in pri delu z odvisniki v zloglasni soseski Downtown Eastside v Vancouvru. 

»Dr. Maté je zdravnik, ki bi si ga želeli ob svoji bolniški postelji. S svojim pisanjem izkazuje izjemen čut za sočloveka. Hkrati je radoveden in včasih skoraj boleče neposreden, ko nam poskuša pokazati, kako s svojim vedenjem in odločitvami sami utiramo pot bolezni.« dr. Urška Žugelj, razvojna psihologinja

»Gabor Maté se kot zdravnik, avtor in raziskovalec zazre v svoje bolnike ter jih vidi in spregleda v celoti. Zanj ni dovolj, da vidi samo njihovo bolezen, temveč ga zanima podlaga, na kateri je bolezen nastala, torej človek kot celota. V knjigi Ko telo reče ne brez zadržkov razišče notranje vzgibe in vodila človekovega obstoja ter pri tem odpira tudi svoja čustva iz preteklosti z namenom, da nas osvobodi našega lastnega zanikanja in sramu pred samodejnimi notranjimi vzgibi, da bi potlačili svoja čustva, občutke in zaznave. Skozi zgodbe, primere in njegove lastne uvide nam daje dovoljenje ter nas spodbuja, da tudi sami pogledamo vase, se zazremo v svoja življenjska področja, kjer si še vedno ne upamo iskreno presoditi, kaj je dobro za nas in kaj nam škodi.« Asya Širovnik Moškon, terapevtka, predavateljica, duhovna voditeljica in ustanoviteljica Mednarodne šole napredne transcendentalne hipnoterapije

Ta provokativna in čudovito napisana knjiga vam bo razkrila nova spoznanja o vplivu stresa na naše zdravje. V njej dr. Gabor Mate v razumljivem jeziku povzame najnovejša znanstvena odkritja o vlogi stresa in čustev pri razvoju različnih bolezni, vključno s srčnimi obolenji, diabetesom,sindromom razdražljivega črevesja, multiplo sklerozo, artritisom in rakavimi obolenji. 

Čustva, kot je na primer jeza, imajo skupaj z našim imunskim sistemom nalogo, da varujejo naše meje. Ko takšna čustva potlačimo, obenem potlačimo tudi naravni imunski odziv. Pri nekaterih ljudeh imajo takšni obrambni mehanizmi ravno nasprotni učinek od želenega, saj telo uničujejo, namesto da bi ga zaščitili. 

Dr. Mate v knjigi razišče, zakaj zdravniki kljub naraščajočemu številu dokazov, da sta um in telo tesno povezana, še naprej zdravijo zgolj fizične simptome namesto človeka kot celote – in zakaj moramo razumeti povezavo telesa in uma, da lahko prevzamemo aktivno vlogo pri ohranjanju svojega zdravja. 

Ta knjiga je nastala, da vas spodbudi k učenju in zdravljenju. Ponuja vam transformativne uvide, ki promovirajo skrb za svojo fizično in čustveno dobrobit – pomanjkanje katerih je, kot pravi avtor, glavni vzrok za stres, ki kronično spodkopava naše zdravje in pripravlja teren za razvoj bolezni. 

»Za naše zdravje in vedenje, ki sta nekoč bila mišljena kot področje genov, je zdaj dokazano, da sta v domeni našega dojemanja okolja in naših prepričanj. Dr. Gabor Mate nedavne napredke v biomedicini spretno združuje z osebnimi uvidi svojih pacientov, da bi vam predal znanje o tem, kako naše izkušnje vplivajo na naše zdravje, vedenje in odnose. Ta knjiga je obvezno branje za vse zdravstvene delavce in vsakogar, ki išče znanje, kako lahko sam prevzame nadzor nad svojim zdravjem.« - Bruce Lipton, celularni biolog in avtor knjige Biologija prepričanj 

Podatki o knjigi: Založba: Primus, Avtor: Gabor Maté, EAN koda: 9789617090048, Zbirka: InZdravje, Leto izdaje: 2019, Št. strani: 362,Širina (mm): 140,Višina (mm): 220,Teža: 429 g,Vezava: Mehka, Cena z DDV 27 €

Knjigo  lahko kupite osebno v trgovinici Žarek ali pa jo naročite po e-pošti info@zarek-hc.si  ali po telefonu 031 614 898; poslali vam bomo ponudbo, več o splošnih pogojih na povezavi. 

 

Nazaj

Z resnico srca do svetlobe sveta

Izvedba spletne strani kABI d.o.o.
idejna zasnova HeC
2011

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Žarek, Svetovanje, naravno zdravljenje in založništvo, Helena Cesar s.p.