Žarek tedna

Vsaka misel je molitev. Zatorej mislimo na sočutje, mislimo na ljubezen, mislimo na mir za vsa bitja vsepovsod. Vsako dejanje je molitev. Zatorej bodimo sočutni, bodimo ljubeči, bodimo mirni za vsa bitja vsepovsod. -Judy Carman, Mir vsem bitjem

Stopimo izza okvirov

Torek, 26. maj 2020

Divja lepota me osrečuje in vse več nas je, ki doživljamo podobno. Ste morda tudi vi opazili, da narava še bolj žari v svojih barvah. Sama se vsak dan posebej čudim življenju samemu in zdi se mi, da tudi zvezde še nikoli niso tako lepo žarele niti ptiči tako ubrano peli. Imam celo občutek, da se je prava pomlad začela šele zdaj po koncu epidemije. Igrivost je tista prava naravnanost, ki pospeši srčni utrip in riše nasmeh na obraz.

Počutim se, kot da sem se osvobodila iz temnega okvirja, ki me je poskusil ohranjati v nenaravnem ritmu. Vemo, da izredne situacije zahtevajo izredne ukrepe, vemo pa tudi, da je zdrava pamet tisto, kar lahko vsi uporabljamo in seveda ob tem tudi poskrbimo, da damo cesarju, kar je cesarjevega (moj priimek Cesar je povsem naključen ;)).

Težko je videti nove poti in nove smeri, dokler nismo prisiljeni v to. Vse več nas je, ki smo se v tem korona času bolj začutili, in bili prisiljeni na spremembe v poslovanju, nekateri pa še razmišljamo o teh spremembah ... Vse ob svojem času - ohranimo ritem narave in srca. Smo že toliko izkušeni, da vemo,  da je edina prava pot pot srca in da se telo nikoli ne laže. Vam žarijo oči in ste preprosto srečni, ker vas nič ne boli, ker ste v svojem ritmu? Kar tako naprej! Ste morda zakrčeni? Dobrodošli na masažo, vendar je smiselno pretehtati, kaj je vzrok za zakrčenost! Običajno ni samo fizični, običajno je nekaj od znotraj, nekaj kar v telesu ne steče ... In če ne steče, takrat se zavestno odločim za negovanje čuječnosti in zavestni premik. Takrat hodim, kolesarim, se premikam in tapkam, diham ... počasi, ljubeče do sprostitve, do klika, ki vodi do spremembe. Na srečo smo povezani med seboj v podpori, zato je lažje sprejeti edino stalnico v življenju, to je spremembo. Z veseljem sem vam na voljo s svojimi storitvami svetovanja po metodi EFT in masažami ;)

Me je prešinilo, da vse vsa modrost skriva v najbolj vsakdanjih stvareh, opravilih … Kljub temu, da že četrt stoletja hodim v isti gozd, me vsakič znova prijetno preseneti. Spremljam ga v vseh letnih časih, skozi obdobja preizkušenj in gozd spremlja mene …Drevesa me poznajo in jaz njih. Rastejo in rastem, nekatere je pred leti uničil žled, nekatere pokončne smreke pa lubadar. Ne glede na vse tragedije, se gozd obnavlja in nudi varno zavetje živalim, rastlinam in ljudem … Še več ! Na neki nenavadni način zna gozd pomiriti, okrepiti, napolniti z energijo … - govori o življenju, ki se obnavlja in nadaljuje!

Kako dragoceni so smrekovi in borovi vršički, koliko moči skrivajo v sebi – rada jih dodam v hrano – seveda ne pretiravam v nabiranju. In podrastje je polno navadne smrdljivke, bršljanaste grenkuljice … Vsakič prinesem polno platneno vrečko domov, da izboljšam 'kulturno' solato. Blagoslovov je toliko! Gozd je moje zavetje in čeprav ga poznam zelo dobro, me je te dni presenetil z novo potjo, z novim narastiščem dišečih jagod, dišečih šmarnic, bezgovih grmov … Ne gre samo za hrano (čeprav vse pogojujemo z njo), morda gre za prano – vsoto vseh blagodejnih kozmičnih energij, saj gozdiček zna in ve brez besed, brez modrovanja … le prisluhniti je treba s srcem in takrat se odstre novo obzorje.

 

 Nepogrešljiva je! Airex® blazinica seveda! Uporabljam jo lahko na različne načine: kot podloga za sedenje, klečanje (na vrtu ;), saj ne vpija vlage in je odličen izolator. Povsod je z menoj, saj v nahrbtniku ne zavzame veliko prostora ... Na voljo sta dve velikosti - za majhne in velike ritke ;) Seveda pa ne spreglejte tudi ponudbe blazin za vadbo. 

 

 Celostna vadba za telo in duha je nadgrajena z izvajanjem v naravi. Neprecenljivo je seveda skupno druženje, občutiti zemljo, šumenje potočka, vetra ... dodatna nadgradnja! Nedvomno je Nirvana sistem vadba, ki osrečuje! Lahko se nam pridružiš vsak torek in četrtek, ob 19. uri. Za več preglednosti in dnevne spodbude sem odprla tudi novi poslovni profil Nirvana body&mind z NIN Heleno.

 

Kmalu se bomo SREČAli. Predhodna najava v Žarek je vsekakor zaželjena. V rokavu skrivamo še nekaj novosti ... do prihodnjič objem in vse dobro, Helena

Ko se misli vrtijo kot kolo ...

Ponedeljek, 20. april 2020

Cogito, ergo sum, izrek filozofa Descartesa je preveden v »Mislim, torej sem,« vendar je (zame) bolj pravi prevod, »Sem to, kar mislim«. Kdo je gospodar vaših misli? Vi sami! Spremljajte, kje se porodi misel – zunaj ali znotraj vas? Misli, ki nas vznemirjajo, ne prinašajo nobene koristi, nasprotno, hranijo se z našo življenjsko energijo. Dobro znano dejstvo je, da se vedno zgodi tisto, česar se najbolj bojimo.

Namenite si prijazne besede, prijazne misli! Vem, lahko je reči, težje storiti, vendar se vse začne pri vas samih. Ta trenutek. Katera je vaša trenutna misel? Misel podpore ali … Optimistične misli in veder pogled na svet nam pomaga za boljše in lepše življenje. Saj veste, da (še) ni konec sveta!

Če vam zdravje dopušča, pojdite na kolo za zdravo telo na več ravneh. Sama precej kolesarim, tudi po opravkih ...

Veliki teden - velike spodbude

Četrtek, 9. april 2020

Ena najbolj preprostih, a hkrati najtežjih nalog za krepitev imunskega sistema je počitek. Počitek nas vsekakor regenerira in vem, da je v teh časih veliko posameznikov z motnjami spanja ali neugodnih sanj. Lahko se je čez dan zamotiti z delom in opravili, vendar notranje stiske in napetosti ostajajo in se na neki način sproščajo ponoči. Še dobro, da so to samo sanje, vendar jih naše telo doživlja zelo resnične, zato je prav, da poskrbimo tudi za higieno svojih čustev. Premalokrat zvečer ugasnemo televizijo in si predvajamo prijetno glasbo, prižgemo svečke in si natočimo kozarček za zdravje, pokličemo tisto osebo, ki jo pogrešamo ali pa samo da ji izrazimo pozornost. Tako lepo se je zvečer zazreti v zvezde, morda prešteti nekatere, predvsem pa prešteti blagoslove in izraziti hvaležnost.

Pride virus in pokaže se tvoje BISTVO …

razmišljanje Petre Škarje

Četrtek, 9. april 2020

In pride virus. En navaden virus … 

In svet se ustavi. Meje zapro.

Podjetje zapre svoja vrata.

Ostaneš brezposeln. Dela ni.

Inflacija ti načne prihranke. 

Druženja z vsemi temi prijatelji so prepovedana.

Dogodkov ni.

Avta še kupiti ne moreš. Niti stanovanja. 

Ostaneš doma. 

Naenkrat spoznaš, kako lahko vse to, na površini dobljeno in za čemer tako hrepenimo, čez noč ne pomeni nič več.

Prebujeni v mesec april

Sreda, 1. april 2020

Voda se odzove tudi na zvok. Pod vplivom harmonične glasbe ali določenih zvokov sama postane harmonična in spodbuja telo k izločanju nečistoč. Pripravite si kopel in užijte blagodejnost tople vode, prižgite svečko in prisluhnite glasbi, ki bo v vas vzbujala radostna čustva.

Za jetra že od nekdaj velja, da so naš največji laboratorij, ki  ohranja življenje. Od zdravja jeter je odvisno naše razpoloženje in življenjska aktivnost. Več o delovanju jeter si lahko preberete tudi na spletu, želim pa poudariti, da v minuti skozi jetra steče 1,5 litra krvi, zato je še kako pomembno, da jetra ostanejo zdrava. Jetra ne sodelujejo samo pri presnovi vseh snovi (skrbijo za izgradnjo ter razgradnjo potrebnih sestavin), temveč ščitijo organizem pred škodljivimi snovmi in pomagajo pri izločanju toksinov. Prav je, da jetra neprestano podpiramo in jim pomagamo pri regeneraciji. Ste vedeli, kajne, da pri motenem delovanju jeter prihaja do psihičnih sprememb?

Vzbrst pomladi in zdrava pamet

Ponedeljek, 23. marec 2020

Kar nisem našla pravih besed v teh dneh in sem se umaknila vase in v naravo. Narava zdravi s svojim zelenjem, s prebujanjem, obljubo življenja, ki se obnavlja. Zavedam se odgovornosti pisanja, ki naj bi bilo predvsem spodbudno in nas morda pripravilo k premiku v razmišljanji in tudi v delovanju – z namenom, da ohranjamo v sebi mir in zdravo pamet ter negujemo človečnost.

Nesmiselno se je proti tem silam bojevati z merjenjem moči in usmerjati svojo misel proti njim, kajti naše misli so hrana tem silam. Misel je treba usmeriti v aktivno ustvarjanje podobe in stanja zdravja, radosti, ljubezni, blaginje in sreče.

Zdrav življenjski slog je osnova za ohranjanje zdravja na več ravneh. In ker je pomlad čas čiščenja ... 

Vaja za pomirjanje ...

Gregorjevo je začetek pomladi

aktualne novice

Četrtek, 12. marec 2020

V ljudski zavesti je današnji dan začetek pomladi – Gregorjevo, čas, ko se ženijo ptički. Marsikje se je ohranila navada spuščanja luči po vodi, ki pa so jo naši predniki razumeli kot neki prehod iz starega v novo. Obredje je predstavljalo vzpostavitev harmonije, kar je omogočalo moč novega rojevanja. To potrebujemo tudi danes!

Želim nam, da bi ne glede na vse novice, ki jih spremljamo, bolj prisluhnili sebi in uporabili zdravo kmečko pamet. Vsi vemo, da energija sledi misli, da privabimo tisto, česar se bojimo … Toliko vznemirjenja se širi, zato dani položaj izkoristite, da storite nekaj dobrega zase, nekaj kar vas bo umirilo, četudi le prisluhnete ptičjemu petju, greste na sprehod v gozdiček, si naberete regrat, greste po izvirsko vodo, si pripravite zdrav obrok …

Prav je, da smo odgovorni in da upoštevamo navodila, ki nam jih posredujejo mediji. Prav je, da prevzamemo odgovornost za svoje zdravje, ki se začne pri meni. Prav je, da skrbim za higieno – ne samo telesno, temveč tudi miselno, čustveno, duhovno – namreč imunski sistem združuje vse ravni! Morda imam zdaj več možnosti, da preberem dobro knjigo, več časa, da sem zavestno povezana s seboj, več časa posvetim telesni vadbi …

Placebo ste vi, Odvadite se bito to, kar ste, Postanite brezmejni

Joe Dispenza in njegove uspešnice

Torek, 3. marec 2020

Placebo ste vi, ki spreminja paradigmo, dobesedno izstreli onkraj prepričanja, da je učinek placeba nekakšno odstopanje oziroma napaka.

Joe Dispenza spaja trdne znanstvene dokaze z navdušujočimi vpogledi in s tem, ko širi obzorja mogočega, premika meje znanega. Znanost jemlje resneje od večine znanstvenikov, v tej osupljivi knjigi pa z najnovejšimi znanstvenimi dognanji na področjih epigenetike, nevroplastičnosti in psihonevroimunologije oblikuje logični sklep: vi in prav vsi ljudje oblikujemo svoje možgane in telo z mislimi, čustvi, nameni in transcendentalnimi stanji, ki jih izkusimo. Knjiga Placebo ste vi vas vabi, da s temi spoznanji oblikujete novo telo in si ustvarite novo življenje.

Videli boste, da to ni metafizična izjava. Včasih vam bo ob branju celo neprijetno. Ampak vztrajajte. Nelagodje je samo znak vpliva vašega starega jaza, ki ugovarja zaradi neizogibnosti sprememb, ki vas bodo preobrazile, ter motenj, povezanih z vrednostmi hormonov. Avtor pravi, da so lahko ti občutki neudobja preprosto biološki odziv na razkroj starega jaza.

Drugi del knjige vam prinaša meditacijske vaje, pri katerih se metafizično konkretno uresniči. Brez težav lahko meditirate sami in na svoji koži preizkusite pestro paleto zmožnosti, kako biti sam svoj placebo. Cilj knjige je spremeniti vaša prepričanja in zaznave o vašem življenju na biološki ravni. Tako boste navdušenje nad drugačno prihodnostjo uresničili na snovni ravni.

Zvončki in trobentice - aktualen pomladni prispevek

premišljevanje o starodavnih modrostih z napotki

Torek, 25. februar 2020

»Zvončki in trobentice, mačice, vijolice spet iz zemlje vzklijejo, zdaj pomlad je tu…«, nam je veselo prepevala Marjana Deržaj. Vsi se razveselimo pomladi, ker nas jutra prebujajo s ptičjim petjem, ker nas prevzeme nova energija življenja in radosti. Narava vzbrsti skozi drhtenje in nam v svojem razcvetu ponuja svoje prve darove.

Da bi sami kar najbolje poskrbeli za harmonijo v telesu je dobro slediti napotkom, kako vzpostavljati ravnovesje skozi dnevno rutino, ki se imenuje DINACHARYA. Redna dnevna rutina je bistvena za ohranitev dobrega zdravja in za pretvorbo našega telesa, uma in zavesti na višji nivo delovanja. Redna dnevna rutina nam pomaga pri usklajevanju z naravnimi ritmi in vzpostavljanju ravnovesja, uravnava našo biološko uro, pomaga pri prebavi, absorbciji in asimilaciji hrane ter vpliva na samospoštovanje, disciplino, mir, srečo in dolgo življenje.

Zlata Nirvana dekleta

izkušnje vadečih v skupini Nirvana fitness - Ubuntu – Jaz Sem, ker Smo

Četrtek, 6. februar 2020

Tretje leto se že dobivam z dekleti iz tretjega življenjskega obdobja, ki meji že na četrto, in skupaj vadimo Nirvano fitness. Zame so čudovita radostna dekleta, kajti njihov duh je mladosten in so mi  vzor! Mlajšim udeleženkam (v drugih skupinah) rada ponavljam, kako pomembna je redna celostna vadba Nirvane Fitness, saj je to najboljša naložba za zdravo in aktivno starejše obdobje!

Najbolje, da dekleta kar sama povedo, kakšne so njihove izkušnje ob vadbi Nirvane fitness. Adela je zbrala misli in utrinke:

Z resnico srca do svetlobe sveta

Izvedba spletne strani kABI d.o.o.
idejna zasnova HeC
2011

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Žarek, Svetovanje, naravno zdravljenje in založništvo, Helena Cesar s.p.